Mobach Keramiek Logo
 
    mobach
keramiek  open huis   museum    contact
 
 techniek     proces     glazuren     foto's

Glazuren

De glazuren, volgens eigen receptuur, zijn mineralen, edelmetalen en oxiden gemengd met glasgrondstoffen en eventueel mattering middelen.

Mobach Keramiek past twee stookwijzen toe namelijk oxiderend waarbij zuurstof toegevoegd wordt en de metalen in oxidevorm uit de oven komen en reducerend waarbij tijdens het stookproces de zuurstof toevoer terug- genomen wordt, hierdoor worden de metalen in de glazuren gereduceerd tot hun metaalvorm en - kleuren.
Mobach Keramiek voert de volgende reducerend gestookte glazuren: grafiet, mat goud, en de lusters; brons, zilvergeel, herfst, rood, purper, zilvergroen, zilverblauw, facetblauw, taupe en parelmoer.
De reducerend gestookte glazuren grafiet en hoogglansgrafiet zijn gevoelig voor de zure lucht en -regen waardoor kleurveranderingen kunnen optreden, en het grijze grafiet langzaam kopergroen kan worden

Mobach Keramiek voert de volgende oxiderend gestookte glazuren: metaalwit, écru, glans grafiet, mat zwart, glans zwart, mat bruin en glans bruin.
Naast de verscheidenheid die ontstaat tijdens het met de hand produceren geven de verschillen die ontstaan tijdens het opbrengen van de glazuren en de atmosferische omstandigheden tijdens het stookproces een steeds wisselend en niet exact te reproduceren eindresultaat. Mede hierdoor is elk product dat gemaakt wordt uniek.

 
english | deutsch © 2016 mobach keramiek sitemap